19 luglio 2015

Δημήτρης Μάλλιος - Το Τιτσίνο υποκλίνεται στην κουζίνα του!


Συγχαρητήρια στον Έλληνα σεφ Δημήτρη Μάλλιο για τη διάδοση της γευστικής μας κουλτούρας. Ξεκινώντας από τη Χαλκίδα για το Λουγκάνο, πολύ γρήγορα ξεχώρισε με τη δουλειά του σε εκλεκτά εστιατόρια της Ελβετίας, κάνοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς  να συζητούν για τη νέα ελληνική κουζίνα χάρη στη δεξιοτεχνία του.


Γοήτευσε με τις μαγειρικές του ικανότητες όσους παρευρέθηκαν στις 16 Ιουλίου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Locanda del Giglio, το οποίο διοργάνωσε μια σημαντική εκδήλωση για εκλεκτούς προσκεκλημένους, στα πλαίσια του πολιτιστικού project ‘’ Το Τιτσίνο συναντά την Ελλάδα’’ που προωθείται από το atelier Ergo Art Lab υπό τη διεύθυνση δύο νέων καλλιτεχνών από τη Χαλκίδα, τη Φαίδρα Ραχούτη και το Νίκο Ραχούτη.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή του Δημήτρη στις καθαρές γεύσεις και στα φρέσκα εποχιακά εγχώρια προϊόντα, αλλά και στο μεράκι και τον τρόπο που μαγειρεύει, μια αλχημεία με γνώση όπου όλα παντρεύονται και συνενώνονται με υλικά που μυρίζουν Ελλάδα. Λεμόνι, ούζο, κάππαρη, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, σουσάμι, μαστίχα Χίου, κανέλα είναι μερικά από αυτά που απογειώνουν τα μεσογειακά πιάτα του. Και όχι μόνο, με κάθε ευκαιρία προβάλλει μέσα από τη δουλειά του ελληνικά delicatessen, φέτα, αυγοτάραχο, χαλβά, σύκα Κύμης, ταχίνι, φιστίκια Αίγινας  και φυσικά έξτρα παρθένο ελληνικό λάδι ελιάς!


Δύο επόμενες γευστικές συναντήσεις  έχουν προγραμματιστεί  στο Ecohotel Locanda del Giglio στις 13 Αυγούστου και 3 Σεπτέμβρη, ενώ προετοιμάζεται για μια ακόμη σημαντική  εκδήλωση γευσιγνωσίας με ελληνική μουσική, που θα γίνει στις 19 Σεπτέμβρη, στο Teatro  Paravento στο Λοκάρνο της Ελβετίας και εντάσσεται στις εκδηλώσεις της πόλης ‘’Λοκάρνο Πρωτεύουσα Γεύσης  2015’’.
Με τέτοιους άξιους πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε!

13 Αυγούστου και 3 Σεπτέμβρη, ώρα 19.30
Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα
Ecohotel Locanda del Giglio
via Comunale Roveredo Capriasca Ticino

19 Σεπτέμβρη ώρα 18.00
Μουσική εκδήλωση και Ελληνικές γεύσεις
Teatro Paravento
Via dei Cappuccini 8
Locarno
Tel. 091 751 93 53